ONTDEK UTRECHT

Het centrum van Utrecht kunt ligt op slechts 6 km afstand van de Rozengaard.

Stadswandeling

De historische binnenstad valt terug te herleiden tot de tijd van de Romeinen. U kunt zich in de binnenstad van Utrecht onderdompelen in een breed aanbod van oude panden en de betoverende grachten. Wilt u meer weten over de historie van de oude binnenstad? Een stadswandeling is bij uitstek het middel om de minder toeristische delen te ontdekken.

Grachten

Utrecht ontdekken op een speciale manier? Dat kan met een sloepentocht. Geniet van het uitzicht, een hapje en een drankje en de mooie verhalen van de gids. Daarnaast biedt de grachtengordel een unieke plek om heerlijk te genieten van een goed glas wijn of een uitgebreid diner.

Domtoren

Beklim de 465 treden tellende domtoren en geniet van een prachtig uitzicht over onze Domstad.

Musea

Utrecht heeft een divers aanbod aan musea voor jong en oud. Het Spoorwegmuseum, het Aboriginal Art Museum, het Centraal Museum en het Museum Catharijneconvent zijn absoluut een bezoekje waard! Voor kinderen zijn er musea zoals het Dick Bruna Huis en het Museum Speelklok met de vrolijke zelfspelende muziekinstrumenten.

Uitgaan

Utrecht is een gezellige stad om uit te gaan. De talloze cafés en bars lenen zich uitstekend voor een avondje stappen. Tevens zijn er diverse clubs en discotheken die tot diep in de nacht voor vertier zorgen. Ook worden er regelmatig optredens of feesten georganiseerd op diverse locaties in de stad.

Voor reserveringen of vragen